Bastrnák vyzýva Zvolenskú k celospoločenskej diskusii

10.05.2013 Bratislava

Poslanec NR SR za stranu Most-Híd, Tibor Bastrnák, je presvedčený o tom, že Slovensko neustojí prípadnú arbitráž v súvislosti s vytvorením jednej zdravotnej poisťovne. Poslanec zároveň tvrdí, že za prípadné hospodárske straty bude niesť plnú zodpovednosť vládna strana Smer, ktorá svojim neuváženým a riskantným krokom ešte viac zadĺži občanov našej republiky, nakoľko budeme nútení sa na prehraný spor poskladať všetci.
„Už od začiatku spustenia tohto projektu sme upozorňovali na nezmyselnosť a neefektívnosť tohto kroku a už aj fakt, že ministerstvo zdravotníctva pripúšťa sklz dokazuje naše slová, že to nie je jednoduché, treba to zvážiť a upustiť od unitárneho systému jednej zdravotnej poisťovne,“ vyhlásil Bastrnák.

Podľa Bastrnáka si takáto citlivá vec, ako projekt jednej zdravotnej poisťovne, vyžaduje dlhšiu verejnú a odbornú diskusiu, kde bude mať možnosť prispieť do diskusie aj široká odborná verejnosť.
Preto poslanec vyzýva ministerku zdravotníctva, aby tento projekt otvorila celospoločenskej a odbornej diskusii.
Ďalej poukazuje aj na fakt, že ministerstvo financií ešte stále nenašlo priestor na potrebné finančné prostriedky, ktoré by mali byť uvoľnené na vyplatenie akcionárom súkromných zdravotných poisťovní, nehovoriac o tom, že aj samotné ministerstvo financií pripomienkuje tento projekt.

Za alarmujúce považuje Bastrnák aj to, že ľuďom nebol ešte stále dostatočne vysvetlený a vyargumentovaný prínos, ktorý bude mať obyčajný človek vytvorením jednej zdravotnej poisťovne.
 
Zuzana Bačiak Masaryková
tlačová tajomníčka
 

Vyberte región